04.10.2016

1ο Advendurunners Camp με τον Νίκο Καλοφύρη
Ένα μήνα πριν τον ROUT 100 miles (22-25 Οκτώβρη) ένα νέο πείραμα της ROUT Family έλαβε χώρα στο «σπίτι» της, στο Δασικό Χωριό του Ερύμανθου. Τέσσερις μέρες μακριά από τον πολιτισμό, με τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από την Φιλοσοφία του Advendurunning τόσο με τη μορφή του τρεξίματος όσο και με την καθημερινή προσέγγισή του στη ζωή του καθενός.

Η ιδέα του CAMP τριγύριζε στη σκέψη των «κηδεμόνων» της Οικογένειας του ROUT εδώ και μερικά χρόνια σαν απόσταγμα όλων των διοργανώσεων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα. Αφουγκράστηκαν την ανάγκη των ultra mountain runners να εντρυφήσουν περισσότερο στις αρχές του advendurunning, δηλαδή της δοκιμασίας των ορίων αντοχής σε συνδυασμό με στοιχεία περιπέτειας όπως αυτά προκύπτουν με την ημιαυτονομία και την απομόνωση που βιώνει κάποιος στα δάση της Ροδόπης.

To Camp δεν είχε σκοπό να υποκαταστήσει ως γνωστικό αντικείμενο και ως εμπειρία το καθαρό τεχνικό κομμάτι της προετοιμασίας των αθλητών, κάτι που είναι προφανώς δουλειά άλλων. Όσον αφορά την αποδοχή της ιδέας απ΄το tribe των advendurunners έχει κοινά στοιχεία και ίδια φιλοσοφία με τον Rodopi Advendurun και φυσικά χρειάζεται περίοδος ωρίμανσης.

Θέματα όπως το τρέξιμο στην καθημερινότητα του καθενός, το τρέξιμο σε διαφορετικά περιβάλλοντα (εντός και εκτός Ελλάδας), η φιλοσοφία και η αντίληψη (προπονητικά) αλλά και θέματα στρατηγικής, εθελοντισμού, ανταγωνισμού και συναγωνισμού, προετοιμασία αλλά και αποθεραπεία απασχόλησαν τους συμμετέχοντες στο εναλλακτικό αυτό Camp.

Η επιλογή του χώρου σίγουρα δεν ήταν τυχαία και δεν έγινε μόνο γιατί είναι η έδρα του ROUT αλλά γιατί ο Ερύμανθος έχει συνδέσει πλέον το όνομά του με το ADVENDURUNNING επειδή εδώ είναι οι ρίζες του. Στο μυαλό και την ψυχή των ultra runners πλέον υπάρχει αυτή η ταύτιση. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι σε έναν μήνα διεξάγεται ο Rodopi advendurun (ROUT) και ήταν μια ακόμη ευκαιρία για κάποιους αθλητές να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους στο φυσικό χώρο του αγώνα.

Κύριος προσκεκλημένος και καθοδηγητής του CAMP ήταν ο αθλητής της The North Face® Νίκος Καλοφύρης, μια αναγνωρίσιμη προσωπικότητα απ΄το tribe των ανθρώπων που ασχολούνται με το βουνό. Ο Νίκος Καλοφύρης είναι ο κύριος εκφραστής του advendurunning όχι μόνο γιατί έχει πολύχρονη και με πολλές διακρίσεις εμπειρία, αλλά αποτελεί και ένα ολοκληρωμένο χαρακτήρα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο φυσικός του χώρος είναι το Μέτσοβο που αποτελεί άλλον έναν τόπο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για το ορεινό τρέξιμο. Η εταιρεία The North Face®​ «νιώθοντας» πολύ κοντά σε μια τέτοια πρωτοβουλία, αποφάσισε να στηρίξει ενεργά τη συγκεκριμένη δράση προσφέροντας σε κάθε συμμετέχοντα ένα ζευγάρι αγωνιστικών παπουτσιών και μάλιστα το νέο μοντέλο της με το όνομα «Ultra Endurance». Οι συμμετέχοντες έτρεξαν σε διαφορετικά τερέν της Ροδόπης όλες τις μέρες του camp και ένιωσαν από πρώτο χέρι τα χαρακτηριστικά του, μένοντας κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι. Η προσφορά αυτή ήταν σε πλήρη σύνδεση της βασική φιλοσοφίας του brand που εκφράζεται μέσα απ΄το motto «Never stop exploring» με το πνεύμα του ROUT “from darkness to Light”.

Χρήστος Κατσάνος
ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ROUT
Brand Strategist


Photos: Μπάμπης Γκιριτζιώτης